NM Mellom (10.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Straum
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 4.8 km
Tid: 38:27
Plan for løpet: På start- og midtpartiene av strekkene skulle jeg ha fokus på nøye retning og mye kartlesing. På sluttpartiene av strekkene var planen å finne et tydelig siste sikre, og være ekstra nøye med retningen inn mot posten(gjerne stoppe opp 1-2 sekunder for å være sikker),

1. Åpnet litt rolig for å være sikker på å treffe 1. post. Kunne nok løpt mer rett på over den gule kollen midt på strekket, men hadde god kontroll på de to myrene og skjønte med en gang hvor jeg var da jeg krysset stiene. ~5 sek tidstap; God start på løpet.
2. Tok kompasskurs fra enden av hogstfeltet mot den åpne ryggen. Kom litt for lang til høyre, men traff likevel ryggen. Fortsatte deretter å ha god kontroll oppover søkket. Da jeg kom vest for gropen helt nord i post-sirkelen, så jeg ikke gropen på kartet. Sirkelen dekket for detaljen slik at det så ut som en høydekurve. Dermed trodde jeg at jeg hadde kommet på gropen lenger øst, og skar ut mot høyre. ~60 sek bom. Dette var en litt spesiell bom, så jeg er litt usikker på hva jeg kunne gjort bedre. Jeg burde kanskje stoppet opp og sett på kartet en ekstra gang da jeg så gropen.
3. Mot 3. post var jeg ikke på forskudd, og hadde ikke funnet noe godt veivalg på forhånd. Jeg endte opp med å løpe sikksakk mellom skrentene rett på. Jeg tapte nok noe tid på dette, men jeg hadde god kontroll O-teknisk på skrentene og søkket inn mot posten. ~30 sek tidstap.
4. Her hadde jeg god retning og god kontroll på steinene og myrene. Bra.
5. Hadde skrenten som første sikre ut fra posten. Jeg visste at jeg krysset stien på kollen. Videre hadde jeg god retning opp mot toppen.
6. Veldig bra retning, samtidig som jeg klarte å lese kollene godt inn mot posten.
7. Her begynte jeg å bli ganske sliten. Veldig dårlig retning ut fra posten, men klarte å hente meg inn noenlunde før jeg så en post som lå i søkket nord-øst på postringen. Skjønte heldigvis fort hvor jeg var. ~40 sek tidstap.
8. Ganske lett post. Så ryggen på lang avstand.
9. Veldig dårlig retning. Hentet meg inn på bekken og myrene. ~20 sek tidstap.
10. God retning i starten av strekket, men havnet oppå toppen istedet for å løpe til venstre for kollen og havne rett inn i søkket. ~10 sek tidstap.
11. På dette strekket var jeg så sliten at jeg nesten ikke klarte å lese kartet. Jeg bryter den viktigste regelen og velger å følge etter noen andre løpere. De bommer. og vi havner for langt til venstre. Jeg leser meg inn på kollene. ~60 sek tidstap.
12. Ok.
13. Løper på kompasskurs og har kontroll på søkket øst for posten. Ok.
14. Dårlig veivalg, men var for sliten til å tenke ordentlig. Veivalget venstre rundt toppen ser mye bedre ut. Inn mot posten mistet jeg konsentrasjonen, og holdt på å løpe rett fram. La oss si ~60 sek tidstap.
15. Litt nølende. Taper ~10 sek.
16. Litt siksakk ut fra 15. post, men så skrenten på lang avstand.
17. Ok.
18. Her var jeg helt ferdig. Visste ikke engang om jeg hadde kommet for langt til venstre eller høyre på elven. ~30 sek bom.
19. Ok.

Rundt 5:30 min bom totalt. Veldig dårlig løp. Hverken det fysiske, o-tekniske eller det mentale var på plass. Det virker som de fleste bommene kommer fordi jeg rett og slett er for sliten til å orientere godt. Jeg føler at hvis jeg kommer i bedre fysisk form, vil det gå bedre o-teknisk. Jeg var forkjølet i en uke før NM-uka, og har bare hatt 3 treningsøkter etter sykdomsperioden. Dette gikk nok utover løpsfarten min. Når det gjelder det O-tekniske, så har jeg nok løpt alt for få løp i år. Det mentale har også vært elendig i hele år. Klarte likevel å konsentrere meg litt bedre på dette løpet enn tidligere i år. Håper fremgangen fortsetter.
Vis kommentarer (0)
 
NM Mellom (10.09.2016) NM Mellom (10.09.2016)